Wat zijn de voordelen van een luxere pen?

Voordelen luxere pen

Veel mensen in Nederland schrijven tegenwoordig weinig met een pen. Waar we vroeger vaak een notitieblok of een papiertje bij ons hadden om afspraken, cruciale informatie of overige dingen op te schrijven, gebruiken de meeste mensen tegenwoordig een laptop, tablet of hun telefoon. Dit is natuurlijk erg makkelijk, want je hoeft zo niet meer eindeloos te zoeken naar briefjes, pennen en andere spullen. Ook agenda’s worden deze dagen meestal online bijgehouden.

Toch is er een grote groep mensen die het fijn vindt om pen en papier te gebruiken. Informatie opschrijven zorgt er meestal voor dat je alles beter onthoudt. Ook vinden veel mensen het gewoon fijn om te werken met papier. Je hoeft je dan ook nooit zorgen te maken over een kapot apparaat, virussen of andere technische problemen. Heb je soms geen internetverbinding? Dan kun je nog steeds je notities lezen.

Maak jij ook nog regelmatig gebruik van pen en papier? Dan is het slim om een wat duurdere, luxe pen aan te schaffen. Hier zijn een aantal grote voordelen aan verbonden, die wij hieronder verder zullen bespreken. Het zal je misschien verbazen, maar de laatste jaren is het gebruik van luxere pennen alleen maar toegenomen. Hoe komt dit precies?

Waarom wat meer geld uitgeven?

Schrijven op papier kan erg fijn zijn, maar het zoeken naar werkende pennen is natuurlijk minder leuk. Ook kan het erg vervelend zijn als een pen niet lekker schrijft, de inkt niet goed werkt of als de pen niet fijn aanvoelt. Na lange tijd schrijven kun je dan last krijgen van je vingers. Om deze redenen is het slim om een wat duurdere pen aan te schaffen, zeker als je vaak schrijft. Dit zal irritaties voorkomen en het schrijven een stuk prettiger maken. En hierdoor zal je handschrift ook beter zijn!

Luxe pennen gaan een stuk langer mee dan goedkopere pennen. Je kunt de pen bijvullen, waardoor je deze lang kunt gebruiken. Vaak schrijven de pennen ook een stuk fijner. Zeker als je lang schrijft zul je het verschil merken. Als je een eigen bedrijf hebt, kun je ook een mooie pen bestellen met jouw logo erop. Pennen graveren is ook mogelijk, waardoor het ook een leuk cadeau is om te geven. In veel situaties oogt het ook een stuk beter om een mooie, duurdere pen te hebben. Bijvoorbeeld op het werk, of tijdens een zakelijke meeting. Maar ook tijdens een avondje amusement kan een luxe pen goed van pas komen. Ga je bijvoorbeeld een avondje gokken in Jack’s Casino? Als je gaat gokken ga je meestal netjes gekleed. Dan is het ook fijn om een mooie pen bij je te hebben, en wat notities te kunnen maken, bijvoorbeeld voor de inzetten die je doet tijdens een bepaald spelletje. Hetzelfde geldt voor andere speciale gelegenheden. Luxere pennen hoeven ook niet altijd heel duur te zijn. De pennen zijn er in alle soorten en maten, en tegen heel uiteenlopende prijzen.

Geschreven door Nick

Op school schreef hij al met een vulpen, en ook al gebeurt tegenwoordig het meeste digitaal, als er geschreven moet worden dan komt er nog altijd een vulpen aan te pas. Relatief nieuw in het verzamelen van vulpennen is Nick al vrij snel een vulpen enthousiast geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lamy Studio complete vulpen

LAMY Studio vulpen review