Conklin All American Vulpen review, Amerikaanse vulpen met bijzonder motief

Conklin All American Yellowstone Vulpen

In 1898 richtte Roy Conklin, een uitvinder uit Toledo, Ohio (USA), de Conklin Pen Company op. Dit wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als één van de belangrijkste en meest innovatieve producenten van Amerikaanse schrijfwaren uit het gouden tijdperk van de vulpennen.

Conklin Pen Company

Conklin All American Yellowstone vulpen doosHet moderne Conklin Pen Company, dat na zo’n 50 jaar weer nieuw leven in geblazen is, streeft ernaar om in dezelfde geest en met bijzondere innovaties te produceren. Dit alles terwijl een uitstekende kwaliteit hoog in het vaandel blijft staan. De vulpennen van Conklin worden gemaakt van eersteklas materialen en zijn gebaseerd op eerdere modellen die door Conklin geproduceerd zijn. De vulpennen worden gemaakt door vaklieden die staan voor deze legendarische naam. Alle Conklin vulpennen hebben een levenslange garantie.

Conklin All American Yellowstone Vulpen klein

Conklin All American Yellowstone

De Conklin All American

Conklin All American Yellowstone vulpen binnendoosTijdens de jaren 30 van de vorige eeuw, aan het begin van de Grote Depressie, bracht Conklin een collectie vulpennen uit die aantrekkelijk was geprijsd. De “All American” collectie werd aangeboden in verschillende formaten, met diverse vulmechanismen en afwerkingen. Allemaal met het doel om aan de vraag naar betaalbare schrijfwaren van goede kwaliteit te voldoen. Het is deze vulpen die we hier recenseren. De moderne All American pen is gemaakt van handgemaakt Europees edelhars. Ik zeg het maar eerlijk: dit is een pen waarvan je houdt of die je haat.

La Couronne banner breed Nederlands
La Couronne banner smal Nederlands

Hoe schrijft de Conklin All American?

Conklin All American Yellowstone vulpen penpuntDe pen heeft extreme kleuren, maar ook de vorm is vrij extreem. Als je houdt van de jaren zeventig en de explosie van kleuren kan waarderen dan zou ik zeggen sla je slag. Let er dan vooral ook op of hij voor je gevoel goed vasthoudt. Voor mijn gevoel zijn de overgangen iets te grof. De randen zijn aan de grote kant waardoor je je vingers precies goed moet houden om hier geen last van te hebben. De penpunt is redelijk goed en ook flexibel, maar ook niet super flexibel. Je kunt er eigenlijk niet in verschillende diktes mee schrijven. Enthousiaster ben ik over de clip, die is goed en ook leuk vorm gegeven. De vulpen met stalen penunt maakt gebruik van standaard internationale inktpatronen of een converter.

Onze conclusie

Conklin All American Yellowstone vulpen binnenkant doosDe Conklin All American is een bijzondere pen voor bijzondere mensen. Naar mijn mening zijn er voor deze prijs betere vulpennen te koop. Als je valt voor de vorm of de kleuren van deze vulpen, overweeg dan of je er een betere penpunt bij koopt.

Albert

Geschreven door Albert

Albert is een fanatieke vulpennen verzamelaar. Op zijn zolderkamer in een rustig deel van Noord-Brabant zijn daarom naast enkele honderden vulpennen ook een flink aantal boeken te vinden over het onderwerp. Albert is een echte "penthousiast" als het gaat om mooie en bijzondere vulpennen. Naast schrijven voor deze blog is een goed boek lezen een van zijn favoriete bezigheden in zijn vrije tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waterman Carène Vulpen

Waterman Carène glossy red vulpen review

Caran d'Ache Ecridor Retro Complete Vulpen

Caran d’Ache Ecridor Retro vulpen review